HUULIKIRURGIA

Huulikirurgian merkitys on kasvanut 2000-luvulla. Huulten plastiikkakirurgiset toimenpiteet ovat Cityklinikalla yleisiä. Vuosien varrella plastiikkakirurgi Riikka Veltheim on ratkaissut monia esteettisiä huuliongelmia. Osa näistä ongelmista on liittynyt kasvojen ikääntymiseen. Osalla asiakkaista huulten ulkonäköongelmat ovat olleet synnynnäisiä: huulten epäsymmetrisyys tai kapeus saattaa olla "sukuvika". Huulten plastiikkakirurgisia toimenpiteitä tehdään siis kaikenikäisille asiakkaille. 

Huulikirurgia sopii asiakkaille, jotka eivät tahdo turvautua täyteainehoitoihin tai joiden esteettisiä ongelmia ei voida ratkaista pistoshoidoilla. Tällä hetkellä Cityklinikalla on tarjolla kaksi erilaista huulikirurgista toimenpidettä: buffaloplastia eli huulen kirurginen nosto sekä PermaLip™-huuli-implantti. Molemmat toimenpiteet tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Myös nukutus eli yleisanestesia on mahdollinen.

Leikkausta kannattaa aina harkita tarkoin. Suunnittelu ja tilanteen kartoittaminen kannattaa aloittaa lääkärin tai sairaanhoitajan maksuttomasta konsultaatiosta. Kaikki yhteystietomme löytyvät Cityklinikan kotisivuilta. 

AJAN MAKSUTTOMAAN KONSULTAATIOON VOI VARATA SOITTAMALLA NUMEROON 0201 777 288.

BUFFALOPLASTIA - YLÄHUULEN NOSTO

Buffaloplastia on kirurginen toimenpide, jonka avulla ylähuulen puna-alue saadaan pysyvästi suuremmaksi. Leikkauksessa nenän alta poistetaan ihokaistale. Poistettava alue muistuttaa häränsarvia, ja tästä toimenpide on saanut nimensä. Kun häränsarvien muotoinen aukko ommellaan takaisin kiinni, ylähuulen punaosaa saadaan vyörytetyksi näkyviin juuri oikealla tavalla. Leikkauksessa lyhenee myös nenän ja ylähuulen välinen osa. Tämä alue pitenee ikääntymisen myötä, ja alueen lyhentäminen nuorentaa ilmettä. Kun ylähuuli täyteläistyy ja huulen ja nenän välisen alue lyhenee, kasvojen mittasuhteet muuttuvat aiempaa esteettisimmiksi. Jokaisen asiakkaan kasvot ovat erilaiset, ja sen vuoksi toimenpide vaatii kirurgilta vahvaa esteettistä silmää. 

Lisätietoja ja hinnat löytyvät Cityklinikan kotisivuilta.

HUULI-IMPLANTTI

Huuli-implantti sopii asiakkaille, jotka ovat mieltyneet huulten täyteainehoidon tulokseen ja jotka tahtovat pysyvästi suuremmat huulet. Implantti voidaan laittaa vain joko ylä- tai alahuuleen. Tyypillistä on kuitenkin se, että molemmat huulet implantoidaan samanaikaisesti. 

Cityklinikalla käytetään FDA- ja CE-hyväksyttyä PermaLip™-huuli-implanttia. Sen patentoitu silikoni tekee huulista entistä täyteläisemmät turvallisesti ja tehokkaasti. Koska implantin kuori on sileä, implantti ei aiheuta kudoksissa vaurioita tai muutoksia. Huuli-implantin silikoni on jäykkää geeliä, ja implantin kuori on erittäin vahva. Vaikka kuori rikkoutuisi, jäykkä geeli ei pysty valumaan kudoksiin. 

Huuli-implanttien kokoja ja muotoja on runsaasti. Implantti viedään paikoilleen yleensä paikallispuudutuksessa ja sedaatiossa. Se voidaan tarvittaessa myös poistaa yksinkertaisella toimenpiteellä. Implantin poiston jälkeen huulet palautuvat alkuperäiseen muotoonsa. 

Cityklinikan huuli-implantointeja tekee suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri, dosentti Olli Teronen. 

Lisätietoja ja hinnat löytyvät Cityklinikan kotisivuilta.

LEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Huulten plastiikkakirurgiset toimenpiteet ovat päiväkirurgisia pientoimenpiteitä. Kotiin voi lähteä hyvin pian leikkauksen jälkeen. Jos toimenpide on tehty nukutuksessa, asiakkaan vointia seurataan muutaman tunnin ajan klinikalla. Tulehduksia ehkäistään usein vuorokauden mittaisella antibioottikuurilla. 

Leikkauksen jälkeisinä päivinä huulet ovat turvonneet ja kipeät. Mustelmia syntyy lähes aina. Turvotusta voidaan hoitaa ohjeenmukaisella kylmäpakkaushoidolla. Cityklinikalla on myynnissä myös erinomaisia jälkihoitotuotteita. Näiden avulla sekä turvotusta että mustelmaisuutta voidaan ehkäistä ja vähentää. Kaikille leikkausasiakkaille suosittelemme myös lymfaterapiaa. 

Huulikirurgian jälkeen asiakkaat ovat ns. esiintymiskunnossa keskimäärin viikon päästä leikkauksesta. Viikon kuluttua on myös jälkitarkastus. Työhön voi palata jos toimenpidettä seuraavana päivänä, mikäli työnkuva sen sallii. On hyvä kuitenkin varautua siihen, että pieni turvotus jatkuu jopa kolmen viikon ajan. Tulokset näkyvät hyvin pian leikkauksen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävillä ja arvioitavissa kuitenkin vasta puolen vuoden kuluttua leikkauksesta.

Toipumisprosessi on jokaisella leikkausasiakkaalla erilainen. On tärkeää kuunnella kehon omaa viestintää ja antaa elimistölle aikaa toipua. Urheiluharrastuksista on syytä pitää kolmen viikon tauko. Rauhalliset kävelylenkit, terveellinen ravinto ja lepo edistävät paranemista.

Leikkauksen jälkeen asiakas saa mukaansa Cityklinikan yhteystiedot. Myös leikkaavan lääkärin päivystysnumero annetaan mukaan. Leikkauksen jälkeen lääkäri on tavoitettavissa vuorokauden ympäri.