KASVOJENKOHOTUS - FACELIFT

Ihon elastisuus ja joustavuus vähenevät vuosien kuluessa. Ihoon ilmestyy ryppyjä ja juonteita. Piirteet laskeutuvat, ja leukalinja alkaa pussittaa. Ikääntymiseen liittyviä ulkonäkömuutoksia ohjaavat geenit, mutta elintavoilla ja ympäristölläkin on merkitystä. Tupakointi, auringonotto, epäterveellinen ravinto, painonvaihtelut ja raskas liikunta vauhdittavat ikääntymisen merkkien ilmaantumista.

Nuorekas ulkonäkö on monelle ihmiselle tärkeä arvo. Ikääntymismuutokset saattavat häiritä, ja niille tahdotaan tehdä jotain. Ryppyjä ja juonteita voidaan korjata ei-kirurgisilla toimenpiteillä. Veltostunutta, pussittavaa ihoa on sen sijaan erittäin vaikea kiinteyttää ja kohottaa ilman kirurgiaa. Parhaan ratkaisun monelle keski-ikäiselle tai keski-iän ylittäneelle tarjoaa kirurginen kasvojenkohotus, facelift. Kasvojen kohotusleikkauksia voidaan tehdä monella tapaa. Leikkaus voi kohdistua johonkin kasvonosaan, esimerkiksi pelkästään ala- tai keskikasvoihin. Toisaalta klinikallamme tehdään myös suuria kohotusleikkauksia, joissa korjataan koko kasvojen ja kaulan ikääntymismuutokset.

Cityklinikan Riikka Veltheim on taitava ja kokenut plastiikkakirurgi, jolla on vahva esteettinen silmä. Hän on tehnyt vuosien ajan kasvojen kohotusleikkauksia, keskikasvojen kohotusleikkauksia ja minifaceliftejä. Yhdessä Riikan kanssa kasvojenkohotusta on hyvä suunnitella. 

Ensimmäinen konsultaatiokäynti on erittäin tärkeä. Ensimmäisessä konsultaatiossa asiakas tapaa Cityklinikan esteettisen lääkärin tai sairaanhoitajan. Konsultaatiossa keskustellaan asiakkaan odotuksista, toiveista ja halutuista tuloksista. Keskustelujen pohjalta löydetään asiakkaalle sopiva toimenpide tai hoitokokonaisuus. Konsultaatiokäynti on maksuton, eikä se sido asiakasta mihinkään. Maksuttomia konsultaatioita järjestämme kaikissa toimipaikoissamme. Kaikki yhteystiedot löytyvät Cityklinikan kotisivuilta. 

AJAN MAKSUTTOMAAN KONSULTAATIOON VOI VARATA SOITTAMALLA NUMEROON 0201 777 288.

ENNEN LEIKKAUSTA

Leikkauspäätöstä tehtäessä kirjaamme ylös asiakkaan toiveet ja mietteet. Usein asiakkaalla on runsaasti kysymyksiä. Niihin etsitään yhdessä vastauksia. Osa asiakkaista tahtoo varata vastaanottoajan plastiikkakirurgilta ennen lopullisen päätöksen tekemistä ja leikkausajan varaamista. On tärkeää päästä keskustelemaan ammattilaisen kanssa siitä, mitkä alueet leikkauksen jälkeen paranevat ja mitä leikkauksen jälkeen on odotettavissa. Myös aikatauluista, hinnoista ja rahoitusvaihtoehdoista kannattaa keskustella jo ennen leikkauspäätöksen tekemistä. 

Kun päätös on tehty ja aika leikkaukseen varattu, käydään läpi kaikki asiakkaan terveyteen liittyvät yksityiskohdat: tämänhetkinen terveydentila, aiemmat sairaudet ja leikkaukset sekä mahdolliset lääkitykset. Hiusten värjäämiseen tulee usein leikkauksen jälkeen kolme kuukauden tauko. Mahdollinen värjäys kannattaakin tehdä juuri ennen leikkauspäivää. 

Kasvojenkohotusleikkaukset voidaan tehdä joko paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa. Jos päädytään nukutukseen, on tärkeää tietää, kuinka nukutukseen valmistaudutaan. Viimeistään leikkauspäätöstä tehtäessä kannattaa tarkastella omia elintottumuksiaan. Hyvä fyysinen ja psyykkinen kunto edistävät aina leikkauksesta toipumista. Leikkausta tai nukutusta ei tarvitse pelätä. 

OTSANKOHOTUS

Otsankohotuksessa leikataan yläkasvojen alue. Leikkaus vaikuttaa mm. kulmakarvojen tasoon ja niiden muotoon, hiusrajan tasoon ja muotoon sekä otsan juonteisiin, ryppyihin ja uurteisiin. Otsankohotusleikkauksen tulokset ovat pysyvämmät kuin botox- ja täyteainehoitojen tulokset. Leikkaus tulee avuksi myös, jos ylimääräistä ihoa on paljon ja otsa on matala eikä botuliinihoitoon voida turvautua. Otsankohotusleikkaus on viime vuosina yleistynyt juuri edellä mainituista syistä. Toimenpide tehdään joko nukutuksessa (yleisanestesia) tai sedaatiossa ja paikallispuudutuksessa.

Lisätietoja ja hinnat löytyvät kotisivuiltamme.

KESKIKASVOJEN KOHOTUSLEIKKAUS

Kasvojen viehättävyys perustuu pitkälti keskikasvojen viehättävyyteen. Keskikasvoilla ikääntyminen alkaa näkyä selvästi keskimäärin 40 ikävuoden tietämillä. Keskikasvojen kohotusleikkaus voi olla ajankohtainen, mikäli poskien laskeutuminen, kuopalla olevat silmät, syventyneet kyynelurat sekä nenän ja suun väliset nasolabiaalijuonteet vaivaavat. 

Keskikasvojen kohotusleikkaus kohdistuu nimensä mukaisesti keskikasvoihin. Kun posket saavat täyteläisyyttä ja muotoa, koko kasvojen ulkonäkö paranee. Joskus poski-implantteja harkitseva asiakas saakin parhaan avun keskikasvojen kohotuksesta. Keskikasvojenkohotus tehdään nukutuksessa (yleisanestesia) tai sedaatiossa ja paikallispuudutuksessa.

Lisätietoja ja hinnat löytyvät kotisivuiltamme.

MINIFACELIFT ELI HOLLYWOOD LIFT

Hollywood liftin suosio on Cityklinikalla ollut ilmiömäinen. Tyypillinen Hollywood lift -asiakas on 40 - 55-vuotias nainen tai mies, joka etsii apua alakasvojen veltostumiseen ja ns. hamsteripussiongelmaan. Leikkaus tunnetaan myös nimillä minifacelift, S-lift ja weekend-lift. 

Minifacelift eli Hollywood lift kohdistuu keski- ja alakasvoihin. Leikkauksen aikana iho ja ihonalainen kudos nostetaan takaisin alkuperäiselle paikalleen. Myös lihaksia kiristetään. S-kirjaimen muotoinen leikkausavaus tulee korvan eteen, ja se on pienempi kuin perinteisessä faceliftissä. Toipuminen on jonkin verran nopeampaa kuin koko kasvojen kohotusleikkauksen jälkeen. 

Myös tämä toimenpide voidaan tehdä nukutuksessa tai paikallispuudutuksessa.

Lisätietoja ja hinnat löytyvät kotisivuiltamme.

KOKO KASVOJEN KOHOTUSLEIKKAUS

Koko kasvojen kohotusleikkaus kohdistuu hiusrajasta kaulan alaosaan saakka. Tarvittaessa leikkauksessa voidaan kohottaa myös keskikasvot ja/tai kaula. Parhaat tulokset ikääntyville kasvoille saadaan yhdistämällä leikkaukseen myös rasvansiirto. Suositusikää koko kasvojen kohotusleikkauksessa ei ole. Cityklinikan facelift-asiakkaat ovat olleet 40 - 80-vuotiaita. Ajankohta on hyvä siinä vaiheessa, kun kasvojen ulkonäkö ei vastaa ihmisen sisäistä ikää.  

Koko kasvojen kohotuksessa leikkausavaus kulkee korvalehden etupuolelta hiusrajaan ja edelleen korvan taakse. Yleensä hiuksia joudutaan ajamaan jonkin verran korvan yläpuolelta korvan taakse. Kun hiukset on poistettu, leikkausviilto tehdään hiusrajan tuntumassa ohimosta jatkuen korvan nipukan ympäri ja korvan takaa loppuen hiusrajaan. Kirurgi voi tämän jälkeen käsitellä ihon alla olevat rasvakudokset ja lihakset. Iho vedetään ylös- ja taaksepäin. Ylimääräinen iho poistetaan.

Kasvojen kohotusleikkaus tehdään yleensä nukutuksessa. Myös paikallispuudutus on mahdollinen. Leikkaus kestää kolmesta neljään tuntiin. Yleensä asiakas jää leikkauksen jälkeiseksi yöksi klinikalle. 

Lisätietoja ja hinnat löytyvät kotisivuiltamme.

LEIKKAUKSEN JÄLKEEN

Otsankohotusleikkauksen, Hollywood liftin ja keskikasvojen kohotusleikkauksen jälkeen asiakas on muutaman tunnin ajan tarkkailussa. Jos leikkaus on ollut laaja, on parasta viettää toimenpiteen jälkeinen yö klinikalla. Kotiutumisen jälkeen asiakas voi ongelmatilanteessa soittaa plastiikkakirurgin päivystysnumeroon. Ei-kiireelliset asiat voi hoitaa soittamalla Cityklinikan numeroon 0201 777 288. Leikkausasiakkaille kirjoitetaan lähes aina vuorokauden annos antibioottia ehkäisemään tulehdusta.

Ensimmäisten päivien aikana kasvoille tulee mustelmia. Turvotus, arkuus ja kiristyksen tunne ovat hyvin tavanomaisia, samoin erilaiset tuntohäiriöt kasvojen ja kaulan alueella. Tunto palautuu ensimmäisten toipilasviikkojen aikana. Kivut pysyvät kurissa ohjeenmukaisella kipulääkityksellä. Sairausloman tarve on aina yksilöllinen. Työhön voi palata jo muutaman päivän kuluttua leikkauksesta. Mustelmien ja turvotuksen takia useimmat asiakkaat tahtovat olla poissa sosiaalisista kuvioista muutaman viikon ajan. Monet ajoittavat leikkauksen vuosilomansa alkuun.

Noin viikon päästä leikkauksesta on ensimmäisen kontrollikäynnin aika. Usein osa ompeleista poistetaan viikon jälkeen ja loput kahden viikon kuluttua. Kontrollikäynnillä moni leikkausasiakas tahtoo keskustella toimenpiteestä ja toipumisprosessista. Suosittelemme kaikille leikkausasiakkaillemme lymfaterapiaa sekä ennen leikkausta että sen jälkeen.

Toipuminen sujuu jokaisella yksilöllisesti. On tärkeää kuunnella kehonsa viestejä ja antaa toipumiselle aikaa. Raskas liikunta kannattaa ensimmäisten viikkojen aikana korvata pitkillä, rauhallisilla kävelylenkeillä. Terveellinen ravinto, lepo ja ulkoilu nopeuttavat toipumista. Iho on ehdottomasti suojattava auringolta leikkauksen jälkeisen vuoden aikana. 

Leikkauksen lopputulos on aina hyvin miellyttävä. Jo tikkien poiston jälkeen peilistä takaisin katsoo aiempaa pirteämmän ja nuoremman näköinen ihminen. On kuitenkin muistettava, että lopullista tulosta on odotettava noin puoli vuotta. Tuloksiin vaikuttavat sekä geeniperimä että elämäntyyli. Jokaisen leikkausasiakkaan tulos on yksilöllinen. Konsultaation aikana käymme realistisesti läpi sen, mitä on odotettavissa.